Huur- of leenauto

De Autoschade Herstel Groep biedt u vervangend vervoer. Indien u uw autoschade bij een van hun vestigingen laat herstellen kan u vrijwel altijd  een leenauto worden aangeboden.

De kosten van vervangend vervoer (huurauto) kunnen onze schaderegelaars in bepaalde situaties voor u verhalen op de aansprakelijke partij.

Wanneer is het redelijk dat kosten worden gemaakt voor vervangend vervoer?

- Gedurende de tijd die nodig is om uw voertuig te repareren (de reparatieduur).
- In de situatie dat uw voertuig technisch total loss is verklaard. Reparatie is dan niet meer mogelijk.
- Als uw voertuig economisch total loss is verklaard.

Bij totaal verlies wordt meestal een termijn van maximaal 14 dagen aangehouden waarover u de autohuur vergoed kunt krijgen. Uitzonderingen bevestigen de regel.

Wat krijgt u vergoed?

Indien er sprake is van een schaderegeling na een ongeval in Nederland kan de aansprakelijke partij worden aangesproken op vergoeding van 75% van de huurkosten van het vervangend vervoer.  De “korting” van 25% mag worden toegepast omdat er gedurende de tijd dat met een huurauto wordt gereden de eigen auto (of de nieuwe, indien er sprake is van totaal verlies)  niet slijt.

Sommige verzekeringen (de cascoverzekering / allrisk verzekering)  vergoeden de kosten van een huurauto voor 100%. Dan moet u de schade wel laten repareren bij een garage die door de verzekeraar wordt bepaald.